Návod na instalaci WordPress na IC.cz - freehosting

Prvotní problémy se zprovozněním WordPressu

Návod na instalaci WordPress na IC.cz - freehosting

Příspěvekod admin » čtv 8. 1. 2009 1.16

admin
Site Admin

Re: Návod na instalaci WordPress na IC.cz - freehosting

Příspěvekod Spazi » čtv 8. 1. 2009 12.49

No já to sice psal v komentářích u toho článku (bylo ráno a já ještě neměl kafe :D takže prosím admina ať ho klidně smaže), ale přidal bych ještě informaci jak na http://www.ic.cz nastavit pár věcí pro bezproblémový provoz Wordpressu.

Jde hlavně o velikost paměti protože ta je myslím na IC standartně 32M a při větší zátěži můžou nastat problémy s některými pluginy.
Jde o tyto pravidla, které můžete vložit do .htaccess souboru:

Čas provádění scriptů (v sec. max 360)
Kód: Vybrat vše
php_value max_execution_time 360

Vypnutí register_globals. (nechce se mi to vysvětlovat)
php_flag register_globals off

Vypnutí zobrazování chybových hlášek a upozornění PHP
php_flag display_errors off

Navýšení paměti serveru z 32Mb na 75Mb (řekl bych pro WP nejdůležitější pravidlo)
php_value memory_limit 75M

A toto je pro nahrávání velkých souborů na server přes formulář (max. velikost souboru 75Mb)
php_value post_max_size 75M
php_value upload_max_filesize 75M
php_flag file_uploads on

Vše tyto informace najdete v administraci na IC v generátoru .Htaccess nebo tak nějak. Ale jak jsem zjistil, tak dost lidí se toho bojí i když vlastně vůbec o nic nejde. Jen prostě kterýkoliv řádek vložíte do .htaccess souboru. S tímto nastavením mně WP 2.7 jede opravdu velice svižně a zatím jsem nenarazil na nějaký problém, kvůli nastavení hostingu na IC.cz . Teda krom detailu, že tam nejde akismet plugin a jemu podobné ale ten nejde snad na všech free serverech :D
ObrázekObrázek
Spazi

Příspěvekod masit » úte 13. 1. 2009 18.48

Mám menší problém. Podrobně jsem si přečetl Váš návod na instalaci WP na ic.cz, ale bohužel jsem skončil u bodu 11. Nahrál jsem soubory na web a pak jsem chtěl otevřít mojí adresu, abych nainstalovat WP, ale bohužel nic. žádná instalačka se nekonala. tak pak jsem opsal za mojí adresu z vašeho screenu wp-admin/install.php tak se mi instalačka rozběhla. vše proběhlo tak jak mělo, zkusil jsem napsat nějaký ůvodní text a chtěl si prohlédnou můj web, ale bohužel. prázdná stránka a jen: Tato subdomena je registrovana na serveru IC.cz., This subdomain exists on server IC.cz. a žádný WP no prostě nic.
můžete mi prosím nějak poradit? co s tím je? díky
masit

Příspěvekod admin » stř 14. 1. 2009 0.05

Ahoj. Divam se na to a je to jasne. Musis z kmenoveho adresare smazat soubor index.html nebo index.htm (v zadnem pripade ne index.php!!!).
admin
Site Admin

Příspěvekod masit » stř 14. 1. 2009 21.21

admin píše:Ahoj. Divam se na to a je to jasne. Musis z kmenoveho adresare smazat soubor index.html nebo index.htm (v zadnem pripade ne index.php!!!).

Díky za radu, ale bohužel mám pořád stejný problém:-( Už jsem vše znova nainstaloval, tak to skoro všechno běží. Akorát když dám svojí adresu (http://www.stranka.ic.cz), tak pořád stejné - Tato subdomena je registrovana na serveru IC.cz. A v jakém kmenovém adresáři myslíš smazat ten soubor index.htm/html? Myslíš v adresáři, který mám uložený u sebe na disku resp. v Commandru? Tam žádný takový nemám, mám tam jen ten index.php.
Když ale vytvořím nějaký příspěvek, tak ta stránka funguje s tím příspěvkem, ale když chci najet na úvodní stránku tak se mi zobrazuje - Tato subdomena... a nic.
Můžeš mi prosím nějak poradit?
masit

Příspěvekod Spazi » stř 14. 1. 2009 21.53

masit píše:
admin píše:Ahoj. Divam se na to a je to jasne. Musis z kmenoveho adresare smazat soubor index.html nebo index.htm (v zadnem pripade ne index.php!!!).

Díky za radu, ale bohužel mám pořád stejný problém:-( Už jsem vše znova nainstaloval, tak to skoro všechno běží. Akorát když dám svojí adresu (http://www.stranka.ic.cz), tak pořád stejné - Tato subdomena je registrovana na serveru IC.cz. A v jakém kmenovém adresáři myslíš smazat ten soubor index.htm/html? Myslíš v adresáři, který mám uložený u sebe na disku resp. v Commandru? Tam žádný takový nemám, mám tam jen ten index.php.
Když ale vytvořím nějaký příspěvek, tak ta stránka funguje s tím příspěvkem, ale když chci najet na úvodní stránku tak se mi zobrazuje - Tato subdomena... a nic.
Můžeš mi prosím nějak poradit?

Nechápu co má společného tvůj adresář uložený na disku u tebe v PC se stránkou někde na internetu... To je snad jasné že ten soubor index.html, který se zobrazuje jako úvodní internetová stránka na tvém webu , musíš smazat ze serveru (z hostingu ic.cz, rootu serveru, prostě tam kde si kopíroval tvůj wordpress)...opravdu nevím jak víc to popsat...
ObrázekObrázek
Spazi

Příspěvekod Billie » ned 18. 1. 2009 19.26

Ahoj,mám úplně stejný problém.Smazala jsem všechno co bylo v původním adresáři na ic a nahrála tam wordpress,když jsem zdala svoji adresu ,naskočilo mi Error establishing a database connection,tak jsem za svoji adresu zkusila přidat wp-admin/install.php ,ale ani to nepomohlo k úspěšnému rozjetí instalace.Pro změnu mi naskočila Chyba při připojování k databázi.Žádný jiný index než ten index.php nemám.
Billie

Příspěvekod Billie » ned 18. 1. 2009 20.52

Ahoj ,tak problém jsem vyřešila.Nesprávně vyplěné údaje v wp-config.php.DB_NAME je user name nebo databáze(je to jedno,jsou stejná) v databázi mysql,DB_PASSWORD je heslo a DB_HOST je mysql.ic.cz.Já vím říkáš si že jen debil to může vyplnit blbě ae radši to zkontroluj ;)
Billie

Příspěvekod Balin.Tomas » sob 24. 1. 2009 16.46

Prosím o pomoc, Instaloval jsem WP (česk.verzi) na ic.cz a mám problém s češtinou.Už instalace není v češtině, instalace bez problémů, Po instalaci vše v en.
V .htaccess mám vše(memory_limit, max_execution_time apod). Na localu vše v češtině včetně instalace.
Děkuji moc.
Balin.Tomas

Příspěvekod admin » sob 24. 1. 2009 17.57

Podivej se do slozky wp-content/languages jestli tam mas soubor: "cs_CZ.mo"
CZ musi byt velkym, ostatni malym.

A potom do souboru WP-config.php, zda tam mas:
define (’WPLANG’, ‘cs_CZ’);
admin
Site Admin

Další